Ανθρωποκυνηγητό στο Πακιστάν για τους υπεύθυνους του μακελειού στη Λαχόρη

MarketNews

Ανθρωποκυνηγητό στο Πακιστάν για τους υπεύθυνους του μακελειού στη Λαχόρη   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στο Πακιστάν προκειμένου να εντοπίσουν τους αντάρτες που οργάνωσαν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε δημόσιο πάρκο της Λαχόρης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 65 ανθρώπων.

Η επίθεση είχε ως στόχο χριστιανούς, με τα περισσότερα θύματα να είναι γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στο πάρκο για να γιορτάσουν την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα.

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ που συνδέεται με τους Ταλιμπάν. Το 2014 η οργάνωση αποσχίστηκε και διακήρυξε την υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος, όμως στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εντάσσεται εκ νέου στο κίνημα των Ταλιμπάν.

«Πρέπει να βρούμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών και των παιδιών μας και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Δεν θα αφήσουμε ποτέ αυτούς τους απάνθρωπους να κυριαρχήσουν πάνω στη ζωή μας και στην ελευθερία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του στρατού.

Από τη βομβιστική επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 300. Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, με το BBC να μεταδίδει ότι τα θύματα υπερβαίνουν τα 70.

Η επίθεση είχε και έντονα πολιτικό χαρακτήρα, με δεδομένο ότι η Λαχόρη θεωρείται εκλογικό προπύργιο του πρωθυπουργού Ναγουάζ Σαρίφ. Το πρωθυπουργικό γραφείο καταδίκασε την αιματοχυσία και ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί απάντηση στο έγκλημα, χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις.

«Θέλουμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναγουάζ Σαρίφ, ότι έχουμε εισέλθει στη Λαχόρη», δήλωσε εκπρόσωπος της Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ.