Συνάντηση Αλεξιάδη - Φοροτεχνικών με σκοπό τη λήξη της αποχής τους

MarketNews

Συνάντηση Αλεξιάδη - Φοροτεχνικών με σκοπό τη λήξη της αποχής τους, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Επίκειται συνάντηση Αλεξιάδη - Φοροτεχνικών. Η συνάντηση αυτή έρχεται μία μέρα μετά την απόφαση των φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, υπό την προεδρία του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Κόλλια.

Οι φορείς των λογιστών-φοροτεχνικών αποφάσισαν να απορρίψουν το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, «το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό».

Παράλληλα ζητούν την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων».