Σε ευθεία υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών παραπέμπουν πλέον τα διπολικά σύνδρομα που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κυβερνητικού οικοσυστήματος. Τελευταίο επεισόδιο στη μακρά λίστα της λογικής «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», την οποία υιοθετούν κατά καιρούς στην Κουμουνδούρου ως… κολυμβήθρα του Σιλωάμ προς εξαγνισμό της μνημονιακής στροφής, αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, περί της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. 

Πριν καλά καλά στεγνώσει η υπογραφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για την αποκρατικοποίηση, ο αρμόδιος υπουργός υποστηρίζει πως η πώληση του ΟΛΠ δεν έχει ακόμα τελειώσει, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για τον ρόλο και τη γενικότερη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Το κρεσέντο Δρίτσα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν ευθέως την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα. Παράλληλα, θέτει πλέον μείζονα ερωτηματικά για το κατά πόσο ο υπουργός Ναυτιλίας μπορεί να προωθήσει το εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα deal Μεγάρου Μαξίμου-COSCO, υπό το πρίσμα των στρεβλών μηνυμάτων της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς το επενδυτικό κοινό. 

«Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του υπουργού Ναυτιλίας (Mega) με τον κ. Δρίτσα να εξαπολύει πυρά κατά του ΤΑΙΠΕΔ. «Λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ… Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση…Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε», ανέφερε. Κατά τον υπουργό Ναυτιλίας, η συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου συγκρούεται με τον εαυτό της για τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει.

 
«Εμεινα ως μέλος της κυβέρνησης για να βελτιώσω τη συμφωνία… Δέχτηκα ακόμη και την προσωπική αυτοακύρωση για να μείνει ανοικτός ο δρόμος για την κυβέρνηση», ισχυρίστηκε ο κ. Δρίτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το «διάδοχο» Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. «Εάν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου», σημείωσε. 

Facebook Comments