Την θέση ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης και θα κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι τις 22 Απριλίου 2016 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχει πλάνο Β για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συμφωνία υπογράμμισε ότι “θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και δεν αξίζει περισσότερη συζήτηση για το ενδεχόμενου ενός plan B”.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων, όπως είπε ο υπουργός είναι ένα από τα θέματα που υπήρχαν αποστάσεις, “αλλά έχουμε προσεγγίσει τον κοινό τόπο και είμαι σίγουρος ότι μέχρι τις 22 του μήνα θα έχουμε λύση και στο θέμα αυτό”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το θέμα των κόκκινων δανείων είναι σύνθετο, καθώς περιλαμβάνει πολλά επιμέρους ζητήματα, όπως είναι ο τρόπος της προστασίας, το ρυθμιστικό πλαίσιο, ο συντονισμός των χρεών προς δημόσιο, τράπεζες κ.λπ. “εν τούτοις, πρόσθεσε, έχει γίνει σημαντική πρόοδος”.

Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναφερθεί στη συνέντευξη Τύπου σε θέματα αριθμών ή ορίων και επεσήμανε ότι στόχος είναι η “αγορά” της πρώτης κατοικίας και των συνδεδεμένων δανείων με την πρώτη κατοικία να μην ανοίξει άμεσα “και αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης και θα βρεθεί λύση”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ότι αφορά σε αλλαγές στο “νόμο Δένδια”, ο υπουργός ανέφερε ότι η αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου είναι απαραίτητη γιατί υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις -εκτός των μικρομεσαίων- που μπορεί να υπάρξει βιώσιμη κατάσταση για τα χρέη τους με τον εθελούσιο συντονισμό όλων των πιστωτών και του δημοσίου, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων συμπλήρωσε ότι και η πώληση ενήμερων δανείων (πράσινα δάνεια) σε funds είναι μέρος της διαπραγμάτευσης και της συζήτησης.

Γενικότερα για την πώληση κόκκινων δανείων σε funds, ο υπουργός είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το κανονιστικό πλαίσιο και συμπλήρωσε ότι απαιτείται, γι’ αυτό, ένα χρονικό διάστημα.

Facebook Comments