«Στο μεγαλύτερο μέρος της έχει κλείσει η υπόθεση της αξιολόγησης, μόνο πολιτικοί λόγοι και σκοπιμότητες προκαλούν την καθυστέρηση, το ζητούμενο είναι να ενοποιηθούν οι απόψεις της Ευρωπαϊκής πλευράς», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Τόνισε ότι «η αδυναμία της Ευρωπαϊκής πλευράς να απαντήσει σύντομα κλείνοντας την υπόθεση της αξιολόγησης είναι πολύ επικίνδυνη και για την Ευρώπη γιατί συντρέχουν και άλλοι λόγοι όπως το προσφυγικό το δημοψήφισμα στην Βρετανία» και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ πάντα είχε υπερβολικές απαιτήσεις το θέμα ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή πλευρά και το Ταμείο οδηγεί στην κατασπατάληση του χρόνου, το αν θα συμμετάσχει και με ποια μορφή το Ταμείο είναι ανοιχτό το θέμα είναι να ενοποιηθεί Ευρωπαϊκή πλευρά διαφορετική η  φωνή του Σόιμπλε, διαφορετική της Μέρκελ σε σχέση με τον Σόιμπλε και διαφορετική του Ολάντ».

Ο  κ. Σκουρλέτης για το θέμα των φορολογικών μέτρων είπε ότι «για να αξιολογήσει κανείς το φορολογικό πακέτο της Ελληνικής πλευράς πρέπει να το δει στο σύνολό του να δει  συνολικά το αφορολόγητο τις κλίμακες και τότε θα διαπιστώσει ότι προστατεύονται τα αδύναμα στρώματα» και τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα όσα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα 5,4 δις μέτρα  δεν έχουν σχέση με τα 65 δις των προηγούμενων, την αναγκαιότητα να παρθούν αυτά τα μέτρα την προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνώντες.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε πως «είναι μεν κακά μαντάτα το κλείσιμο της ηλεκτρονικής Αθηνών αλλά μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα επειδή κάτι βλέπουν στη συνέχεια και δεν έρχονται για τον Ελληνικό ήλιο», σημειώνοντας ότι «για να  κάνει η χώρα  το άλμα προς τα εμπρός είναι να κλείσει η αξιολόγηση».

Ερωτηθείς σχετικά με την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των δαπανών στο δημόσιο, αναρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει περικοπές στο δημόσιο και την υγεία.«Μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω για μείωση δαπανών γιατί αυτό έχει να κάνει με μείωση μισθολογικού κόστος στο δημόσιο που μας βούλιαξε», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος χαρακτήρισε το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές «ως λεονταρισμούς και αντιπολιτευτικές κορώνες» και πως ουσιαστικά δεν θέλει να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Facebook Comments