Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού πραγματοποιεί σήμερα στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τη χώρα μας που βιώνει την προσφυγική κρίση.

Νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ποντίφηκα έφτασε λίγο μετά τις 10 στην Μυτιλήνη.

Τον Ποντίφηκα της Ρώμης καλωσόρισαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και έπειτα ο Σεβασμιότατος Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης.

Ο Πάπας κατευθύνεται τωρα στη Μόρια με ειδικό λεωφορειάκι στο οποίο έχουν επιβιβαστεί επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Να δοθεί η δυνατότητα μιας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι ευκαιρία να δείξουμε ότι τόσο οι πολίτες των ελληνικών νησιών όσο και ο ελληνικός λαός, παρά το γεγονός ότι υπέφερε άδικα από τα μέτρα λιτότητας που του επέβαλλαν χωρίς τη θελησή του, επέδειξε αλληλεγγύη. Είμαι περήφανος γι’ αυτό, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας,στο όνομα της προστασίας της Χριστιανικής Ευρώπης σηκώνουν φράχτες για να αντιμετωπίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Θεωρώ ότι η επίσκεψη σας είναι ιστορική και σημαντική και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γι΄ αυτή» σημείωσε.

«Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι που έχουν πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε ως τέτοιους» δήλωσε με ανάρτηση του στο Twitter ο Πάπας Φραγκίσκος, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη.
 

Facebook Comments