Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, διαμηνύοντας πάντως ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά.

Κατά τη συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς, μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι τελευταίοι κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι η κινητικότητα θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, αλλά, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Η αντιπροσωπεία των καθηγητών ζήτησε να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

Μετά τη συνάντηση ο γ.γ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μετέφερε στους εκπαιδευτικούς τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα θέματα των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αύριο, με νέα συνάντηση που θα έχει με τους επικεφαλής της τρόικας.

Facebook Comments