Βραζιλία: Υπέρ της αποπομπής Ρουσέφ ψήφισε η Βουλή

Reuters

Βραζιλία: Υπέρ της αποπομπής Ρουσέφ ψήφισε η Βουλή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η Βουλή της Βραζιλίας ψήφισε την Κυριακή την αποπομπή της Ντίλμα Ρουσέφ, πρώτης γυναίκας προέδρου στην Ιστορία της χώρας, η θητεία της οποίας σημαδεύτηκε από ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και μία οικονομία σε ύφεση.

Μετά από τρεις μέρες έντονων συνεδριάσεων, η Κάτω Βουλή της βραζιλίας ψήφισε υπέρ της παραπομπής του θέματος στην Γερουσία, τα 81 μέλη της οποίας θα κληθούν να αποφασίσουν με απλή πλειοψηφία για το αν η Ρουσέφ θα παραπεμφθεί σε δίκη, με τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε κονδύλια από κρατικές τράπεζες για να καλύψει το έλειμμα του προϋπολογισμού και να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής της. Ο ηγέτης του κόμματος, Χοσέ Γκιμαράες, είπε χθες ότι το κόμμα θα εστιάσει τις προσπάθειές του στο να εμποδίσει την ψηφοφορία αποπομπής της Ρουσέφ από το αξίωμα του προέδρου και στη Γερουσία.

Στην Κάτω Βουλή, υπέρ της αποπομπής ψήφισαν 367 βουλευτές, 137 ψήφισαν κατά και 7 απείχαν. Δύο βουλευτές δεν ψήφισαν.

Εάν η Ρουσέφ ηττηθεί και στην Γερουσία, την 10η ή την 11η Μαΐου, θα απομακρυνθεί αυτόματα από το αξίωμα και θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο, Μισέλ Τέμερ.