Μειώσεις έως και 30% στις νέες συντάξεις για όσους έχουν πολλά χρόνια εργασία και υψηλές συντάξιμες αποδοχές, και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1% για τα τρία πρώτα χρόνια, 0,5% από τον εργοδότη και άλλο τόσο από τον εργαζόμενο, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που καταθέτει εντός της ημέρας στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο των 22 σελίδων περιλαμβάνει εκτός από τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τις φορολογικές διατάξεις με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και τυχερών παιγνίων.


Μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου στα 9.100 ευρώ από τα 9.550 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Την αύξηση της φορολόγησης των μερισμάτων από το 10 στο 15% καθώς και αυτή των ενοικίων από το 11 στο 15% για εισοδήματα έως 12 χιλιάδες ευρώ και από το 33 στο 35% για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάργηση του τέλους των 5 λεπτών στα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ και την αντικατάστασή του από την αύξηση του φόρου επί των μεικτών κερδών των εταιριών τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από το 30 στο 35% αναδρομικά από την 1ης Ιανουαρίου 2016.
 

Το νομοσχέδιο αναλυτικά ΕΔΩ

Facebook Comments