Βραδιά ελληνικής μουσικής ήταν αυτή της Δευτέρας στο ιστορικό κτίριο της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, καθώς ο εγγεγραμμένος στη Βρετανία φιλανθρωπικός οργανισμός Life Action Trust με τους στενούς δεσμούς με την Ελλάδα οργάνωσε εκδήλωση για υποστηρικτές και φίλους.

Κεντρική φυσιογνωμία στη σκηνή Ashton Studio του λυρικού θεάτρου στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ήταν ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, συνθέτης και δεξιοτέχνης πιανίστας, δημιουργός του μουσικού σήματος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όταν ήταν μόλις 19 ετών. Το ρεσιτάλ του Έλληνα καλλιτέχνη περιελάμβανε δικές του συνθέσεις, αλλά και έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι. Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν επίσης οι Έλληνες καλλιτέχνες της όπερας Φίλιππος Μοδινός και Κασσάνδρα Δημοπούλου.

Το Life Action Trust που ιδρύθηκε το 1993 από τη Χρυσάνθη Λαιμού έχει ως αποστολή τη χορήγηση υποτροφιών σε ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες ή την προώθησή τους και τη στήριξη άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων μέσω εκδηλώσεων για συγκέντρωση χρημάτων.

Σημαντική ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συμβολή των χορηγών του οργανισμού, όπως ήταν το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ άλλων ο σύμβουλος σε θέματα ενέργειας Νικόλαος Ζώμπος και η πλαστικός χειρουργός Αγγελική Καβούνη.

Facebook Comments