Trump, ερασιτέχνης σε reality show

Deutsche Welle

Trump, ερασιτέχνης σε reality show, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το πράσινο φως που έδωσε χθες με προϋποθέσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άρση της βίζας σε Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, εφόσον εγκριθούν και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχολιάζεται από τον τύπο. «Κάτω από κανονικές συνθήκες η απελευθέρωση της βίζας δεν θα ήταν και κανένα μεγάλο πρόβλημα» σχολιάζει η γερμανική Kölner- Stadt –Anzeiger.

Δεν θα λειτουργήσει το σύστημα ασύλου

«Με το μέτρο αυτό θα διευκολυνθούν οι Τούρκοι στις επισκέψεις τους σε συγγενείς αλλά και οι οικονομικές σχέσεις. Οι αντιστάσεις σε αυτήν την απλή προσέγγιση ενέχει κάτι το ξένο. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι κάθε πτυχή του μεταναστευτικού μπορεί να έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο, αλλά όχι πάντα νομοτελειακά. Πάντως οι εκπτώσεις που δόθηκαν στον Τούρκο πρόεδρο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι περισσότερες από αυτές για την απελευθέρωση της βίζας», αναφέρεται στο σχόλιο της εφημερίδας

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro εστιάζει το δικό της σχόλιο στην τροποποίηση του ευρωπαϊκού συστήματος για το άσυλο και ιδιαίτερα στην πτυχή που αφορά στην επιβολή προστίμου στις χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες. «Σε αυτήν τη φυγή προς τα εμπρός, που δρομολογήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την απόφαση της Μέρκελ να δεχθεί όλους τους Σύρους πρόσφυγες, γαντζώθηκαν οι Βρυξέλλες από τη ρήτρα δεσμευτικών ποσοστώσεων για την κατανομή αιτούντων ασύλου μέσα στην ΕΕ. Η εμπειρία έδειξε ότι αυτό δεν λειτούργησε», παρατηρεί ο γάλλος σχολιαστής. «Η Κομισιόν», συνεχίζει, «τη συνδέει τώρα με ένα απαγορευτικό πρόστιμο 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα. Οι χώρες που εναντιώνονται σε αυτήν την ποσόστωση δεν πρέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο. Γιατί σε τελική ανάλυση όλο το τερατώδες σύστημα έχει τόσο λίγες πιθανότητες να λειτουργήσει, που έχει προβλεφθεί εκ των προτέρων η παράταση των παρεκκλίσεων από τους κανονισμούς της ζώνης Σένγκεν», υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα.


Πλήγμα για τους Ρεπουμπλικανούς

«Βασιλιάς Τραμπ», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung στη διαδικτυακή της έκδοση περιγράφοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο εξής για να «γειώσει» τη αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον: «Τα σχόλια που συνοδεύουν τη χθεσινή του νίκη στην πολιτεία της Ιντιάνα αποκαθηλώνουν πρωτίστως ένα κόμμα, όπως οι Ρεπουμπλικάνοι, που χάρισαν στις ΗΠΑ ηγετικές προσωπικότητες, όπως ο Αϊζενχάουερ», υποστηρίζει η βρετανική The Telegraph. «Ο θρίαμβος του Τραμπ στην Ιντιάνα συμπληρώνει την καταστροφική ήττα των εσωκομματικών αντιπάλων του και αποτελεί μαζί ήττα για ηγετικές φυσιογνωμίες στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ανάμεσα σε αυτούς οι πρώην προεδρικοί υποψήφιοι, Τζον ΜακΚέιν και Λίντσλευ Γκράχαμ, που δεν κρύβουν την άπωσή τους απέναντι στο ανατριχιαστικό στιλ του Τραμπ».

H ιταλική εφημερίδα La Repubblica επιχειρεί να εξηγήσει την ακάθεκτη πορεία του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές. «Κέρδισε επειδή με τον ενστικτώδη ερασιτεχνισμό ενός που συμμετέχει για πρώτη φορά σε reality show, διέγνωσε την δυσαρέσκεια που υπάρχει ακόμη στο θυμικό των Αμερικανών για την εκλογική νίκη ενός έγχρωμου (…) και για ολόκληρο τον κόσμο των ΄άλλων΄, μουσουλμάνων, κινέζων, που εμπόδισαν στο να ξαναγίνουν οι ΗΠΑ και πάλι ΄ισχυρή χώρα΄. Πίσω από την κοινότυπη αυτή έκφραση κρύβεται η υπόσχεση επιστρoφής της Αμερικής στους νόμιμους κατόχους της, τους λευκούς».