Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μόλις κατέφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου – σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του κορυφαίου και γνωστού για τα δημοκρατικά του αισθήματα Νίκου Παππά (για πολλούς η μετεμψύχωση του Μοντεσκιέ σήμερα) – σύνταξε και απέστειλε ένα θερμό, εγκάρδιο, ευχαριστήριο μήνυμα τόσο στην Ένωση ΣΥΡΙΖΑΪΚΩΝ Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών όσο και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή τους να μην μεταδοθούν τα τόσο ενοχλητικά και θορυβώδη δελτία ειδήσεων και οι αντίστοιχες κουραστικές ενημερωτικές εκπομπές αλλά και να μην κυκλοφορήσουν εφημερίδες, που στο κάτω κάτω τόσο χαρτί τζάμπα χαλάνε, ευτυχώς εκτιμήθηκε από τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του, ιδίως το αριστερό του χέρι (δεξί δεν έχει όντας αριστερός, εξού και τα διάφορα κουλά).

Το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Συγχαίρω τους ανεξάρτητους και αδούλωτους λειτουργούς της ενημέρωσης τούτης εδώ της χώρας που με προσωπική αυταπάρνηση και αυτοθυσία παλεύουν και καταφέρνουν να ενημερώνουν τον κόσμο έγκαιρα, έγκυρα και πρωτίστως αντικειμενικά. Πώς άλλωστε ο μέγας τελετάρχης της ενημέρωσης Νίκος Παππάς θα μπορούσε να σας εμπιστευθεί την τηλεοπτική άδεια στο κανάλι που εργάζεσθε; Κάποιοι της αντιπολίτευσης έσπευσαν να προβούν σε βαρύγδουπες δηλώσεις όπως ότι αποστερούμε εμείς, η πρώτη φορά (!) – Δεύτερη πια – αριστερά, από τους πολίτες το συνταγματικό δικαίωμα της ενημέρωσης. Τους καλώ να μου υποδείξουν που λέει η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας κάτι τέτοιο. Επικαλούνται όλοι ένα Σύνταγμα ενώ δεν έχουν καν ασχοληθεί με το τι λέει κοτζάμ Ινστιτούτο σε ολόκληρη Φλωρεντία. Μας κατηγόρησαν πολλοί για το ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν Σάββατο λες και με το Σαμαρά τα ψήφιζαν Δευτέρα.

Α, να μην ξεχάσουμε να συμπαρασταθούμε αγαπητότατοι μου δημοσιογράφοι και στους εργαζομένους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που απεργούν αυτές τις ημέρες κι ας μας δυσκολεύουν εμάς τους πολιτικούς μιας και μετακινούμαστε ως γνωστόν με τις αστικές συγκοινωνίεςΟι πολίτες θα μπορούν να έρθουν έξω από τη Βουλή να γιορτάσουν με τους προσωπικούς του σοφέρ και τα ιδιωτικά τους ελικόπτερα. Οι απεργοσπάστες να θυμάστε επαναστάτες απεργοί ότι είναι τα γνωστά τσιράκια του συστήματος της διαφθοράς και παλιού πελατειακού κράτους, δεν είχαν παππού στο βουνό ή έστω μπάρμπα στην ΚορώνηΤο Σάββατο στη Βουλή θα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας , της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθεροτυπίας. Κι εσείς θα έχετε φροντίσει για αυτό το πανηγύρι, θα είστε οι συνδιοργανωτές. Το πανηγύρι του ασφαλιστικού δε θα το κάνουμε μόνοι, θα το κάνουμε μαζί. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ φέρνουμε μαζί την Ελπίδα και τη στέλνουμε σπίτι της. » 

Facebook Comments