Στην ταινία «Miss Impossible» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2016

MarketNews

Στην ταινία «Miss Impossible» το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2016, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το φετινό Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία «Miss Impossible», της Γαλλίδας Εμίλ Ντελέζ, με πρωταγωνίστρια την ατίθαση και ασυμβίβαστη Ορόρ (Lena Magnien).

Πάνω από 1.500 νέοι και νέες, από 12 έως 14 ετών, από 25 χώρες της Ευρώπης, παρακολούθησαν τις τρεις υποψήφιες ταινίες και ψήφισαν για την ανάδειξη του βραβείου. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Έρφουρτ της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, την Κυριακή, 8 Μαΐου.

Οι άλλες δύο υποψηφιότητες για το βραβείο ήταν η περιπέτεια φαντασίας «Girls Lost», της Alexandra-Therese Keining (Σουηδία), και το ποιητικό δράμα «Rauf», των Bariş Kaya και Soner Caner (Τουρκία).

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτήν την πανευρωπαϊκή διοργάνωση, σε συνεργασία με τα Village Cinemas @ The Mall, Athens.

Μαθητές γυμνασίου από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, τη Σχολή Μωραΐτη, το Κολλέγιο Αθηνών, το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το ACS, αποτέλεσαν την ελληνική κριτική επιτροπή. Τα παιδιά παρακολούθησαν τις υποψήφιες ταινίες και στη συνέχεια συζήτησαν γι αυτές με αυθορμητισμό αλλά και ωριμότητα, με τους σκηνοθέτες Χρίστο Γεωργίου, Ελίνα Ψύκου και Αλέξη Καρδαρά. Μετά τη μυστική ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων γυρίστηκε βίντεο με τα ελληνικά αποτελέσματα, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, μαζί με τα αντίστοιχα βίντεο των άλλων 24 χωρών.

Η Κινηματογραφική Ημέρα Ευρωπαϊκού Νεανικού Κοινού (European Young Audience Film Day), εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΑΚ, που με χαρά συστήνει στους νεαρούς κινηματογραφόφιλους το ευρωπαϊκό σινεμά και όσα αυτό πρεσβεύει.