Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθούς, συντάξεις

MarketNews

Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθούς, συντάξεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014 προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), ενώ επανέρχεται το πόθεν έσχες για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων. Επίσης, προβλέπει την κατάργηση συλλογής αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους το νέο έτος, ενώ αυξάνεται από το 10% στο 11% ο φόρος για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ που προκύπτουν από την εκμετάλλευση ακινήτων.

Ταυτόχρονα καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα. Στον νέο Κώδικα περιλαμβάνεται αναλυτικός κατάλογος των δαπανών των επιχειρήσεων που δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα.

Επιπλέον αυξάνεται στο 25% από 20% που είναι σήμερα ο συντελεστής στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ενώ επανέρχεται το πόθεν έσχες για τα ακίνητα. Ο νέος Κώδικας δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει έως την ερχόμενη Δευτέρα 08/07/2013.