Διάχυτες είναι οι πληροφορίες ότι τελικά δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να συγκληθούν δύο γενικές συνελεύσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η μόνη… έκπτωση που δίνει η τρόικα είναι αυτό ακριβώς: Το να πραγματοποιηθούν δύο αυξήσεις κεφαλαίου, δηλαδή η πρώτη της ανακεφαλαιοποίησης, όπου θα τοποθετηθεί το κρατικό χρήμα. Σε δεύτερη γενική συνέλευση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα διαφανεί η δυνατότητα και η προθυμία των μετόχων να συμμετάσχουν.

Σε πρώτη φάση, οι γενικές συνελεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου, που σημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα οι τράπεζες θα πρέπει να απευθύνουν πρόσκληση στους μετόχους.

Αν φανεί από την πρώτη συνέλευση που θα έχει σαν θέμα την κρατική ανακεφαλαιοποίηση ότι δεν συντρέχει λόγος συμμετοχής του ΤΧΣ, διότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας, όπως λέγεται ότι θα συμβεί στην περίπτωση της Alpha, θα συγκληθεί εκ νέου νέα συνέλευση και με θέμα την αύξηση του μετοχικού με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών ή μετόχων μειοψηφίας.

Facebook Comments