Μιλάνο (Dow Jones) – Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας και πρώην βοηθός γενικού γραμματέα, Giavanni De Gennaro, ως το νέο πρόεδρο του αμυντικού κολοσσού Finmeccanica SpA.

Ο De GEnnaro θα είναι ο νέος από τους δύο υποψηφίους που θα προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας σήμερα για να καλύψουν τις κενές θέσεις στο δ.σ. Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο πρέσβης Alessandro Minuto Rizzo.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει το δικαίωμα να προτείνει υποψηφίους καθώς κατέχει το 32,4% της Finmeccanixa.
Εάν διοριστεί, ο De Gennaro θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο Giuseppe Orsi, που εμπλέκεται σε μια έρευνα για δωροδοκία σχετικά με τη λήψη ενός συμβολαίου για ελικόπτερα στην Ινδία. Ο Orsi, ο  οποίος αρνείται τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει δίκη για απάτη και διαφθορά.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα δύο ονόματα είχαν τεθεί υπόψη στις ιταλικές αρχές ανταγωνισμού, οι οποίες και ενέκριναν τον πιθανό διορισμό του De Gennaro παρά την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων με την προηγούμενη θέση του ως βοηθού γραμματέα που έχει σχέση με μυστικές υπηρεσία. Ένας ιταλικός νόμος δεν επιτρέπει πρώην δημοσίους υπαλλήλους να κατέχουν θέση σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε κλάδους που συνδέονται με τον πρώην δημόσιο ρόλο τους, για διάστημα 12 μηνών.

Ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας διατήρησε τη δημόσια θέση του μέχρι φέτος τον Απρίλιο, στην προηγούμενη κυβέρνηση του Mario Monti.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι αρχές εξέφρασαν «ευνοϊκή άποψη» για το διορισμό αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι τα νέα μέλη στο δ.σ. θα βρίσκονται στη θέση τους μέχρι το 2014, όταν θα λήξει και η θητεία όλου του δ.σ.

Facebook Comments