Η οικονομία της Κίνας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 7,6% στο δεύτερο μισό του 2013, ωστόσο οι κίνδυνοι από τα δάνεια της αυτοδιοίκησης, την καθυστέρηση στην αύξηση των κρατικών εσόδων, τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών και τη βιομηχανία διατηρούνται και ενισχύονται, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την China Securities Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χρέος της αυτοδιοίκησης θέτει αυξανόμενους κινδύνους στην οικονομική ανάκαμψη, όπως επίσης και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της βιομηχανίας, η αύξηση των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που πιέζει ανοδικά τις τιμές κατοικίας καθώς και η ενίσχυση της αξίας του γουάν που πλήττει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών.

Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι έχουν ήδη υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο έπειτα από μια σειρά αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων, με κάποιους από αυτούς να θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ετήσιο στόχο του 7,5%.

Η κινεζική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 7,8% το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας το χαμηλότερο ρυθμό σε διάστημα 13 ετών.

Facebook Comments