Οι εφορίες και όχι η ΔΕΗ θα εισπράττει το νέο χαράτσι ακινήτων, το 2014, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης 5,5 ωρών με την τρόικα.

Σημείωσε μάλιστα ότι συμφωνήθηκε το νέο νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου αφού προηγηθεί –στην αρχή Σεπτεμβρίου- η συλλογή των νέων Ε9, αλλά και η επεξεργασία των 33 φορολογικών κλιμάκων.

Ωστόσο τα νέα για τη θέσπιση εισφοράς προς τον ΟΑΕΕ δεν είναι καλά, καθώς κεντρικός στόχος είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ. Ανώτατη πηγή του Υπ. Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει πίεση από την τρόικα να επιβληθεί εισφορά 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις είναι μεγάλη. «Η κυβέρνηση αντιπροτείνει», όπως ανέφερε, πολλά εναλλακτικά μέτρα με μικρό κόστος για τον κόσμο»

Ωστόσο η τρύπα από το συγκεκριμένο μέτρο είναι 600 εκατ. ευρώ» γεγονός, που δημιουργεί έντονο προβληματισμό για το πώς θα καλυφθεί. Πάντως κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων αναφέρουν στο Rότι ένα τέτοιο μέτρο θα δημιουργήσει όρους ασφυξίας στις ήδη χειμαζόμενες επιχειρήσεις. 

Σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ πληροφορίες από το υπ. Οικονομικών σημειώνουν ότι υπήρξε πρόοδος. «Μειώσαμε αρκετά στο δημοσιονομικό  για τον ΕΟΠΥΥ φέτος. Αν παρθούν μέτρα φέτος θα καλυφθεί η τρύπα και του χρόνου. Είναι διαχειρίσιμο το κενό» λένε στο υπουργείο Οικονομικών, παραδεχόμενοι ωστόσο ότι 22 διαρθρωτικά μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ θέλουν χρόνο για να εφαρμοστούν.

Facebook Comments