Τι θα μπορούσαμε να ακούσουμε από το Mario Draghi;

FXCM

Τι θα μπορούσαμε να ακούσουμε από το Mario Draghi;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η αγορά έχει περιορίσει τις διακυμάνσεις της, όπως συμβαίνει παραδοσιακά πριν από την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και πριν από την ομιλία του Mario Draghi.

Μια σημαντική διαφορά αυτή τη φορά, είναι ότι το ευρώ δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο ανοδικό ράλι, όπως συμβαίνει 3-4 μέρες πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας, τα οποία έχουν προσφέρει στήριξη στο δολάριο.

Τι περιμένουμε για σήμερα όμως; Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Mario Draghi δεν θα μας πει κάτι καινούριο σε σχέση με όλα όσα έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Όμως, θεωρώ ότι ο Mario Draghi θα δώσει και πάλι έμφαση στη στήριξη του ευρώ με κάθε τρόπο.

Πλέον, με την κατάσταση στην Ευρωζώνη να αρχίζει να επιδεινώνεται και πάλι και με τις αποδόσεις των ομολόγων να έχουν φθάσει σε επίπεδα κρίσης, ο Mario Draghi δεν έχει χώρο να κάνει πίσω στη δέσμευσή του για στήριξη του ευρώ, με κάθε τρόπο.

Με αυτό φυσικά δεν εννοώ ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα στείλει την ισοτιμία στα 1,4000 αλλά ότι θα διαμορφώσει τις συνθήκες για μια ισορροπημένη διακύμανση πάνω από τα 1,3000 με το σκηνικό να μην αλλάζει σημαντικά από όσα έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες.