Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοινώσε ήδη την πρωτιά της στα ΑΕΙ, την οποία δεν αμφισβητεί κανείς, αλλά και την πρωτιά της στα ΤΕΙ, η οποία διεκδικείται από την «ΟΝΝΕΔ», όπως ονομάστηκε η κίνηση των φοιτητών που διαχώρισε την στάση της από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία της για την αναστολή λειτουργίας της νεολαίας της ΝΔ μετά το συνέδριο της Θεσσαλονίκης. Η ΠΚΣ ανακοίνωσε και εκείνη τα δικά της αποτελέσματα στα οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη. H επίσημη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δε φτάνει ούτε το 2%.

Από τις αρχές του ’80 έχουν να βγουν επίσημα αποτελέσματα. Η κάθε φοιτητική οργάνωση βγάζει τα δικά της αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δηλώνει ότι πήρε 45,83% στα ΑΕΙ ενώ η ΠΚΣ λέει ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε 29,52. Κι ενώ ήδη τα πράγματα για κάποιον που δε γνωρίζει μοιάζουν παράλογα έρχεται η ύπαρξη της «ΟΝΝΕΔ» που αυτονομήθηκε. Στη Συγγρού λένε ότι η αυτονόμηση, η οποία έγινε εντονότερα στη Θεσσαλονίκη, υποκινείται από τον άλλοτε πρόεδρο της κομματικής νεολαίας και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο. Δεν είναι εκεί το θέμα όμως. Ο παραλογισμός κορυφώνεται όταν βλέπει κανείς τα αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της «ΟΝΝΕΔ». Καμία από τις δύο δεν αναφέρουν την ύπαρξη της άλλης.

Τα «γαλάζια», τα «κόκκινα» και τα «γαλάζια(;)» αποτελέσματα μπορείτε να τα αναγνώσετε παρακάτω στους πινάκες που έδωσαν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΚΣ και η «ΟΝΝΕΔ»

Facebook Comments