Η ένταση παραμένει αμείωτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να πρωταγωνιστεί και συνολικά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης – ιδίως της Νέας Δημοκρατίας – να επικρίνουν σχολαστικά την κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μία ομιλία εξαιρετικά αιχμηρή με προσωπικές αναφορές σε βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε και στον Θεόδωρο Δρίτσα όσα υποστήριζε προεκλογικά και συγκεκριμένα τη θέση του για την COSCO που την χαρακτήριζε ως «αποικιοκρατική δύναμη».

Τότε ο Θ. Δρίτσαςαπάντησε: «Δεν πολιτεύτηκα εναντίον της COSCO», με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ξεσπούν σε γέλια.

«Πολιτεύτηκα και πολιτεύομαι με βάση τις απόψεις που έχω για το τι είναι το δημόσιο συμφέρον που καθορίζεται από τις συνθήκες που επικρατούν… Δεν με νοιάζει να είμαι περισσότερες ημέρες υπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του Α. Γεωργιάδη και τον κατηγόρησε ότιχρησιμοποιεί εξυπνακισμούς και στοχεύει στην κατάκτηση της εξουσίας.

«Σας μίλησα με σεβασμό. Όχι απαξιωτικά», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης προσθέτοντας όμως: «Είπα ότι η απόφασή σας για την εκχώρηση του λιμανιού στην COSCO ήταν δύσκολη για εσάς. Εγώ, όταν διαφώνησα με το προηγούμενό μου κόμμα παραιτήθηκα από υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής. Μεταξύ των δυο μας το ποιος μπορεί να  ζήσει χωρίς καρέκλα εξουσίας έχει φανεί στην πράξη. Παραιτηθείτε όπως και εγώ και τα ξαναλέμε. Εσείς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχατε χαρακτηρίσει την αποικιοκρατική δύναμη και σήμερα υπογράφετε να πάρει τον ΟΛΠ. Στην πολιτική και τη ζωή υπάρχει κάτι που λέγεται συνείδηση».

 

Facebook Comments