Βέβαιος ότι Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για το ζήτημα του χρέους εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά το ελληνικό χρέος και επομένως, θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία» σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC, στο πλαίσιο της συνόδου των G7, στην Ιαπωνία.

Δίχως να αναφερθεί ευθέως στο ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι «όσοι υποστήριζαν μία γενναία εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του χρέους, έχουν μετριάσει πλέον, τη στάση τους». Το ίδιο έχουν πράξει – επισήμανε – και όσοι υποστήριζαν ότι το ελληνικό χρέος δεν χρήζει καμίας ελάφρυνσης.

«Είτε αυτό, είτε το επόμενο έτος, θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε το κόστος του κύριου πακέτου δανειοδότησης της Ελλάδας» συνέχισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σε μακροπρόθεσμος όρους, έσπευσε να διευκρινίσει καταλήγοντας, υπάρχει μία σειρά επιλογών που εξετάζουμε, όπως η επιμήκυνση των ωριμάνσεων, η περίοδος χάριτος και η μείωση των επιτοκίων.

Facebook Comments