Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν με το προσφυγικό στην ατζέντα

MarketNews

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν με το προσφυγικό στην ατζέντα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Συνάντηση με τον πρόεδρο τη Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη διμερή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει στον τούρκο πρόεδρο τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ -Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Ακόμα, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Παράλληλα, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.