Νέα τροπολογία, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου να «ολοκληρωθούν» οι αναγκαίες για την προώθηση της πρώτης αξιολόγησης διαδικασίες: Κατατέθηκε αργά το μεσημέρι (14:15), με την ψηφοφορία επί του συνόλου των «μνημονιακών» τροπολογιών να έχει προσδιοριστεί για λίγο πριν από τις 4 μμ.

Ειδικότερα, με την τροπολογία που κατατέθηκε αίρεται η εξαίρεση από πώληση των δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου, όπως απαιτούσαν οι πιστωτές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, καθορίζεται ότι τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ εξαιρούνται μόνο από την πώληση, αλλά μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες διαχείρισης.

H τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά κι ενώ στην Φραγκφούρτη συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΚΤ για να αποφασίσει εάν κάνει θα γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα για την παροχή ρευστότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η απόφαση θα είναι αρνητική, καθώς η ΕΚΤ θα περιμένει να συμμορφωθεί πλήρως η Αθήνα με τα προαπαιτούμενα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Facebook Comments