Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, άφησε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Έκλεισαν τα προαπαιτούμενα, δεν καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός. 

Σύμφωνα με την Ο. Γεροβασίλη, οι προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο στις 24 Ιουλίου«Σύντομα θα κατατεθεί και η πρότασή μας για τον εκλογικό νόμο. Στόχος της κυβέρνησης είναι ευρύς διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση». 

«Είναι πολύ πρόωρο για τις αλλαγές στη Συνταγματική αναθεώρηση» επεξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ προσέθεσε «Η πρόθεση είναι ο διάλογος να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών λέγοντας ότι οι θεσμοί ποτέ δεν έθεσαν ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και «όσα γράφτηκαν είναι για να χτυπηθεί η κυβέρνηση και να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι.» «Πρόκειται για ζήτημα που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να αξιοποιηθεί πολιτικά από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» ισχυρίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Οι συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών χωρών, προσέθεσε. 

Για τα δυο τελευταία προαπαιτούμενα η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα υπογράφει μνημόνιο κατανόησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού ανάμεσα στο Ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία Lamda Developnet. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας είναι στις 16 Νοέμβριου.

Σε ό, τι αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχουν ήδη προωθηθεί οι σχετικές ρυθμίσεις.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε επίσης ότι το δεύτερο θέμα που είναι σε εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι και εκείνο των αλλαγών στην Υπηρεσία Πολικής Αεροπορίας και η σχετική ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή.

«Η ολοκλήρωση της δήθεν, εδώ και εβδομάδες,” κλεισμένης αξιολόγησης “καθυστερεί γιατί υπήρχε συμπληρωματικό μνημόνιο» ανέφερε από την πλευρά της η ΝΔ δια του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα.

Facebook Comments