Τσακαλώτος: Έως το Σεπτέμβριο η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Bloomberg

Τσακαλώτος: Έως το Σεπτέμβριο η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing - QE) της ΕΚΤ έως το Σεπτέμβριο προανήγγειλε, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Τσακαλώτος, η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα θα μπορούσε να έρθει μόλις πληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι το ελληνικό χρέος θα είναι επιλέξιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο από την ΕΚΤ και εκτιμώντας ότι τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τους επενδύτες.

Ο υπουργός συνδύασε το QE με την ελάφρυνση του χρέους, δηλώνοντας ότι στην περίπτωση αυτή το Grexit «βγαίνει από το τραπέζι». «Τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τους επενδυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης, η αποπληρωμή των ομολόγων και η συμπερίληψη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα αντισταθμίσουν τα τελευταία μέτρα λιτότητας.

«Οι περιορισμοί στα capital controls ήδη χαλαρώνουν και υπάρχει οδικός χάρτης για πλήρη απελευθέρωση» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, εκτιμώντας ότι έως τον Αύγουστο θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο θέμα αυτό.