Με σλόγκαν «Μεγάλη αξία σε μικρό πακέτο» η Ford παρουσίασε το νέο KA+ που ουσιαστικά αποτελεί μια μεγαλύτερη, πεντάθυρη –και πιο συντηρητική σχεδιαστικά- έκδοση του γνωστού της mini μοντέλου.

Σε αντίθεση με το υπάρχον 3θυρο ΚΑ, το νέο μοντέλο είναι σαφές ότι εστιάζει στην πρακτικότητα, ακόμα κι αν αυτό είναι εις βάρος του στιλ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ πιο μετριοπαθές σχεδιαστικά όχημα, χωρίς εξάρσεις, που επικεντρώνεται στη δυνατότητα μεταφορά πέντε ενήλικων από ένα όχημα μικρότερο των τεσσάρων μέτρων μήκους.

Το 5θυρο hatchback βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Ford, είναι ελαφρώς μικρότερο από το Fiesta, αλλά ταυτόχρονα και 29 mm ψηλότερο, προσφέροντας έτσι τον απαραίτητο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών.

Ο χώρος αποσκευών του ΚΑ+ φτάνει στα 270 λίτρα, ενώ το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο και αναδιπλούμενο, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν συνολικά 21 διαφορετικοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα.

Η γκάμα κινητήρων του νέου KA+ βασίζεται στον βενζινοκινητήρα 1.2- Duratec, ο οποίος διατίθεται σε εκδόσεις 70 και 85 ίππων, με τεχνολογία διπλού, μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Σε συνδυασμό με το στάνταρ, 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο κινητήρας των 1,2 λίτρων είναι εστιασμένος στην ομαλή απόδοση και την οικονομία, προσφέροντας σύμφωνα με τη Ford μλέση κατανάλωση της τάξης των 5 l/100 km και εκπομπές ρύπων CO2 114 g/km. 

Facebook Comments