Επιβεβαίωσε τις φήμες η Microsoft παρουσιάζοντας την πιο μικρή κονσόλα, με την ονομασία Xbox One S (όπους s = slim), σε ειδική εκδήλωση πριν την έναρξη της έκθεσης Electronic Entertainment Expo, ή Ε3 2016.

Η νέα κονσόλα θα είναι άμεσα διαθέσιμη, από τον Αύγουστο. Θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις, μια με δίσκο 500GB και μια με 1TB καθώς και σε περιορισμένη έκδοση, σε επιλεγμένες χώρες, με 2ΤΒ και κόστος 300, 350 και 400 ευρώ περίπου, αντίστοιχα.

Το Xbox One S που φέρει ενσωματωμένο το μετασχηματιστή, αξιοποιεί το 4K και το HDR στις τηλεοράσεις.

Η εταιρεία είχε μία ακόμη έκπληξη για τους οπαδούς της. Πρόκειται για το Project Scorpio, την πιο ισχυρή κονσόλα στα χρονικά, με δυνατότητα εκτέλεσης 6 τρισεκατομμυρίων υπολογισμών κινητής υποδιαστολής από την μονάδα επεξεργασίας γραφικών, ισχύς που απαιτείται για το απαιτητικό παιχνίδι με αληθοφανή εικόνα 4K αλλά και σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, η οποία θα βρίσκεται στις αγορές εγκαίρως για την εορταστική περίοδο του 2017.

Το παράγωγο του Project Scorpio θα αποτελέσει μέλος της οικογένειας Xbox One και όλα τα παιχνίδια για το Xbox One και το Xbox One S, όπως και τα περιφερειακά τους, θα είναι συμβατά, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Microsoft γνωστοποίησε ακόμη την πρόθεσή της να φέρει την συνδρομητική υπηρεσία Xbox Live σε όλες τις συσκευές και τα δίκτυα -PC, κονσόλα, VR και mobile- «όπου όλοι οι gamer θα είναι ευπρόσδεκτοι, σεβαστοί και με υποστήριξη». 

Ανακοίνωσε ακόμη το πρόγραμμα Xbox Play Anywhere, χπου θα επιτρέπει στους χρήστες που αγοράζουν ένα νέο παιχνίδι να μπορούν να το παίξουν σε Windows 10 PC και στην κονσόλα Xbox One, μεταφέροντας από τη μια στην άλλη την πρόοδο, ό,τι αποθηκεύουν και τα επιτεύγματά τους.

Facebook Comments