Δέσμευση λογαριασμών Βγενόπουλου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας

MarketNews

Δέσμευση λογαριασμών Βγενόπουλου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και των τραπεζικών του θυρίδων για υπό διερεύνηση φοροδιαφυγή διέταξε ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, κ. Παναγιώτης Αθανασίου.

Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διερευνά το αδίκημα της φοροδιαφυγής για εκατοντάδες Ελληνες μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα των 65 cd που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς από ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,στους λογαριασμούς του επιχειρηματία εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Την έρευνα διενεργεί, υπό την εποπτεία των εισαγγελέων, το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου θα κληθεί ο κ. Βγενόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει:

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι "πιστώσεις" στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου.

Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη "πιστώσεις" υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Άνθρακες ο θησαυρός. Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί.

Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις. Ο νοών νοείτω»