Σημαντική αποκλιμάκωση στην εγχώρια αγορά ομολόγων

MarketNews

Σημαντική αποκλιμάκωση στην εγχώρια αγορά ομολόγων , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα στην εγχώρια αγορά ομολόγων στη πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο) έχει υποχωρήσει στις 774 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το κλείσιμο των 810 μονάδων βάσης τη περασμένη Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.

Η απόδοση του ετήσιου ομολόγου ανέρχεται σήμερα στο 8,10% από 9,30% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το 3ετές ομόλογο έχει απόδοση 8,65% από 9,40% της προηγούμενης συνεδρίασης και το 10ετές ομόλογο εμφανίζει σήμερα απόδοση 7,80% από 8,10% που ήταν η αντίστοιχη απόδοση την περασμένη Παρασκευή.

Η σημερινή αποκλιμάκωση σε συνδυασμό με την ισχυρή άνοδος του ΧΑ είναι αποτέλεσμα του θετικού κλίματος για παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. που καλιεργούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και των ποσοστών που δίνουν οι βρετανοί μπουκμαίηκερς που είναι και πιό αξιόπιστη για την παραμονή της γηραιάς Αλβιώνας στην Ερωπαϊκή Ενωση.