Απαγόρευση διαδήλωσης στο Παρίσι

Deutsche Welle

Απαγόρευση διαδήλωσης στο Παρίσι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων CGT και Εργατική Δύναμη ζητούν άμεση συνάντηση μέσα στην ημέρα με τον υπουργό εσωτερικών Μπερνάρ Καζενάβ, ενώ οι επικεφαλής των υπόλοιπων 5 συνδικάτων έκαναν σήμερα το πρωί δηλώσεις όπως: «Είναι ιστορικό λάθος η απαγόρευση», «Εάν αφήσουμε να περάσει, δένουμε εμείς οι ίδιοι τα χέρια μας για το μέλλον» ή ακόμα «Θα διαδηλώσουμε σε μια από τις διαδρομές που έχουμε προτείνει και θα δούμε πώς θα αντιδράσει η αστυνομία». Εάν δεν εμφανιστεί σήμερα ένας από μηχανής θεός για να δώσει μια λύση, οι αυριανές ταραχές θα πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες.

Οι λόγοι της απαγόρευσης, όπως υπογραμμίζει ο αρχηγός της αστυνομίας, είναι η αδυναμία των δυνάμεων ασφαλείας να αναλάβουν δράση, «λόγω των μέγιστων απαιτήσεων κινητοποίησης σε περίοδο υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής απειλής».

Η έκπληξη από τον Σαρκοζί

Παράλληλα κάνεις δεν παραβλέπει το γεγονός ότι σε κάθε διαδήλωση οι ταραξίες τα έκαναν γυαλιά- καρφιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους. Γι αυτό η λύση που έχει προτείνει η κυβέρνηση είναι μια καθιστική διαμαρτυρία σε μια μεγάλη πλατεία, λύση που δεν θέλουν καν να ακούσουν τα συνδικάτα.

Η έκπληξη στην όλη ιστορία ήλθε διά στόματος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τάχθηκε κατά της απαγόρευσης «σε μια Δημοκρατία» όπως η γαλλική, διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τα μέλη του κόμματός του, που από μέρες ζητούσαν την απαγόρευση, ρίχνοντας παράλληλα λάδι στη φωτιά.