Οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων CGT και Εργατική Δύναμη ζητούν άμεση συνάντηση μέσα στην ημέρα με τον υπουργό εσωτερικών Μπερνάρ Καζενάβ, ενώ οι επικεφαλής των υπόλοιπων 5 συνδικάτων έκαναν σήμερα το πρωί δηλώσεις όπως: «Είναι ιστορικό λάθος η απαγόρευση», «Εάν αφήσουμε να περάσει, δένουμε εμείς οι ίδιοι τα χέρια μας για το μέλλον» ή ακόμα «Θα διαδηλώσουμε σε μια από τις διαδρομές που έχουμε προτείνει και θα δούμε πώς θα αντιδράσει η αστυνομία». Εάν δεν εμφανιστεί σήμερα ένας από μηχανής θεός για να δώσει μια λύση, οι αυριανές ταραχές θα πρέπει να θεωρηθούν δεδομένες.

Οι λόγοι της απαγόρευσης, όπως υπογραμμίζει ο αρχηγός της αστυνομίας, είναι η αδυναμία των δυνάμεων ασφαλείας να αναλάβουν δράση, «λόγω των μέγιστων απαιτήσεων κινητοποίησης σε περίοδο υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής απειλής».

Η έκπληξη από τον Σαρκοζί

Παράλληλα κάνεις δεν παραβλέπει το γεγονός ότι σε κάθε διαδήλωση οι ταραξίες τα έκαναν γυαλιά- καρφιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους. Γι αυτό η λύση που έχει προτείνει η κυβέρνηση είναι μια καθιστική διαμαρτυρία σε μια μεγάλη πλατεία, λύση που δεν θέλουν καν να ακούσουν τα συνδικάτα.

Η έκπληξη στην όλη ιστορία ήλθε διά στόματος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τάχθηκε κατά της απαγόρευσης «σε μια Δημοκρατία» όπως η γαλλική, διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τα μέλη του κόμματός του, που από μέρες ζητούσαν την απαγόρευση, ρίχνοντας παράλληλα λάδι στη φωτιά.

Facebook Comments