Τρία νέα, σημαντικά για την ευρωπαϊκή αγορά μοντέλα, η Alfa Romeo Giulia, το Seat Ateca και το νέο VW Tiguan πέρασαν με απόλυτη επιτυχία τα τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP.

Τα τρία ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στα τεστ χωρίς να φαίνεται ότι χρειάζεται να συμμετέχουν στο νέο «διπλό» σύστημα αξιολόγησης που υιοθέτησε το EuroNCAP από την αρχή του 2016. Από την αρχή της χρονιάς τα τεστ πραγματοποιούνται με τον βασικό εξοπλισμό ασφάλειας με τον οποίο πωλούνται τα αυτοκίνητα και σε περίπτωση που ο κατασκευαστής επιθυμεί, μπορεί να αιτηθεί επανεξέτασης με τον έξτρα διαθέσιμο εξοπλισμό ώστε να αποδείξει πόσο αποτελεσματικό είναι το εκάστοτε μοντέλο.

Παρόλα αυτά, η Giulia, το Ateca και το Tiguan προσφέρονται με εξαιρετικό βασικό εξοπλισμό ασφάλειας, και όλα έλαβαν την κορυφαία αξιολόγηση των 5 αστέρων.

Η Alfa Romeo Giulia έλαβε 98% στην προστασία επιβατών, 81% στην προστασία παιδιών, 69% για τους πεζούς και 60% στα συστήματα ασφαλείας. Οι αντίστοιχες βαθμολογίες για το Seat Ateca ήταν 93%, 84%, 71% και 60% ενώ το νέο VW Tiguan βαθμολογήθηκε με 96%, 84%, 72% και 68%.

Facebook Comments