Για «κυβέρνηση αλαλούμ» έκανε λόγο στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της COSCO, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Θοδωρή Δρίτσα. 

«Αντί να κυρώσετε, ακυρώσατε πολιτικά τη συμφωνία με την COSCO» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για την πράξη του υπουργού Ναυτιλίας να τροποποιήσει μονομερώς τη συμφωνία. 

«Αν ο κ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως, ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον είχε παραιτήσει, αλλά τον καλύπτει πολιτικά… Δεν μπορεί να κρύβεται ο πρωθυπουργός πίσω από τους κ. Σπίρτζη, Δρίτσα, και Κυρίτση, αυτoί είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πρόκειται για κυβέρνηση αλαλούμ – η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου αλλά εκλογές» επισήμανε, προειδοποιώντας ότι η ζημιά στην επενδυτική δραστηριότητα από τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας έχει ήδη γίνει.

«Η ζημιά έχει ήδη γίνει, και η υπόθεση αυτή ανέδειξε την χαώδη υποκρισία και την αχαλίνωτη ανευθυνότητα της κυβέρνησης… Υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας από τη στάση σας» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «ποτέ στην ιστορία δεν είχε υπάρξει κυβέρνηση που να αθετεί την υπογραφή της…. Είναι Ιανός η κυβέρνηση, από τη μια διαφημίζει τις μεταρρυθμίσεις κι από την άλλη υπονομεύει όλες τις μεταρρυθμίσεις που συγκρούονται με το αριστερό γονιδιακό της αποτύπωμα.»

«Η στάση σας είναι επίτομη αναξιοπιστίας και αναποτελεσματικότητας, κάνετε ό,τι μπορείτε για να διώξετε και όσους έχουν επενδύσει στην Ελλάδα και θέτετε σε κίνδυνο και τις σχέσεις με την Κίνα για να κάνε το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και στον Θόδωρο Δρίτσα, παραθέτοντας προηγούμενες δηλώσεις του κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. «Αν τα πιστεύετε αυτά που λέτε, αν είναι ενάντια στις αρχές σας, να παραιτηθείτε … δεν μπορώ να δεχθώ δήθεν ιδεολόγους που κάνουν τα πάντα για να μείνουν στις υπουργικές καρέκλες» παρατήρησε. 
 

Facebook Comments