Τα έργα του Κωστή Γεωργίου ταξιδεύουν στην Πάτμο...

Γεωργίου Κορίνα

Τα έργα του Κωστή Γεωργίου ταξιδεύουν στην Πάτμο..., ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.

Πρόκειται για έργα μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, τα οποία μας προσκαλούν στο εικαστικό, αναγνωρίσιμο σύμπαν του Κωστή Γεωργίου... Έντονοι χρωματισμοί, με το μπλε και το κόκκινο να κυριαρχούν, φιγούρες άλλοτε οικείες και άλλοτε εκούσια γκροτέσκες και αλληγορικές μέσα από μια εντελώς προσωπική, σουρεαλιστική διάθεση.

Οι ταύροι του, επιβλητικοί πρωταγωνιστές, αποπνέουν τη ζωοποιό ενέργεια και δυναμική του καλλιτέχνη. Δεν απουσιάζουν και θέματα καλοκαιρινά, όπως πλοία, νεκρές φύσεις, φρούτα, κολυμβητές και θάλασσες. Η διάθεση στους καμβάδες του Κωστή Γεωργίου είναι εκρηκτική. Αποτέλεσμα της δυνητικής μάχης του δημιουργού με την έμπνευση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ζωγράφος, ο οποίος παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια πολυσχιδή δραστηριότητα στο εξωτερικό με πολλαπλές ατομικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα, εκθέτει σε γκαλερί οκτώ χρόνια μετά την προηγούμενη του έκθεση στην Αθήνα και δύο χρόνια μετά την μεγάλη έκθεση του στο Μουσείο Μπενάκη. 

Το τελευταίο διάστημα ο Κωστής Γεωργίου έδωσε έμφαση στην τοποθέτηση μνημειακών διαστάσεων έργων του σε δημόσιους χώρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, το γλυπτό «ANATASIS» ένα δυναμικό σύμπλεγμα 7 χορευτών - ακροβατών, οι οποίοι συνθέτουν μια δυναμική πρόταση που παραπέμπει στην ανάταση, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Βούλας, ενώ το γλυπτό του “ECVOUS” που αποτελείται από δύο ψηλά τετράποδα σε χρυσό και κόκκινο χρώμα πρόκειται να εγκατασταθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλιαγμένη. Άλλα έργα του μνημειακών διαστάσεων, αποτελούν η σύνθεση ”COSMICON”, ύψους 12 μέτρων που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Vanke στην Κίνα, μαζί με δύο ακόμα γλυπτά του, το πέντε μέτρων "KELYPHOS" και το οκτώ μέτρων «ECVOUS», καθώς και το “GALILEO” που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του St. Elizabeth Hospital στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο εγκαινιάζεται στις 9 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. παρουσία του καλλιτέχνη. Διάρκεια έκθεσης ως τις 21 Ιουλίου.

Fine Arts Πάτμος:Κεντρική πλατεία – Χώρα Πάτμος T: 22470 31222 Κ: 6958 473 518  patmos@kapopoulosart.gr