Τσακαλώτος: Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα για το Brexit

MarketNews

Τσακαλώτος: Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα για το Brexit , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι επιπτώσεις της απόφασης του βρετανικού λαού για Brexit τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί και να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. Από γερμανικής πλευράς τέθηκαν ερωτήσεις για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τον «οδικό χάρτη» για την ελληνική οικονομία, ενώ δεν έγινε συζήτηση για το χρέος.

Η κατ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών διήρκεσε 10 λεπτά, ενώ τον κ. Γκάμπριελ συνόδευαν, στο υπουργείο Οικονομικών, Γερμανοί βουλευτές.

Η ελληνική κρίση έδειξε την αδυναμία του σημερινού μοντέλου της ευρωζώνης, δήλωσε στο μεταξύ το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αργά και έχουν υψηλό κόστος για όλους.