Σε χαμηλό 18 μηνών το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

MarketNews

Σε χαμηλό 18 μηνών το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Σε χαμηλό 18 μηνών υποχώρησε στις αρχές Ιουλίου το οικονομικό κλίμα στις χώρες της Ευρωζώνης, μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός δείκτης της Sentix διολίσθησε στις 1,7 μονάδες έναντι 9,9 μονάδων τον Ιούνιο. Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν πτώση στις 5 μονάδες.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται κοντά στα επίπεδα της στασιμότητας» σχολιάζει η Sentix, επισημαίνοντας τους κινδύνους που αναδύονται στην ευρωπαϊκή οικονομία, μετά το Brexit.

Άλλωστε, ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις -2 μονάδες έναντι 10 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. Ο δείκτης, παράλληλα, τρεχουσών συνθηκών διολίσθησε στις 5,5 μονάδες, έναντι 9,8 μονάδων τον Ιούνιο.

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο δείκτης προσδοκιών νομισματικής πολιτικής αυξήθηκε στις 30,5 μονάδες από 15 μονάδες προηγουμένως.