Παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Την ίδια ημέρα διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα υπουργεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

«Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις», συμπληρώνει.
 

Facebook Comments