Κύπρος: Έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου επταετούς διάρκειας

MarketNews

Κύπρος: Έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου επταετούς διάρκειας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Στην έκδοση ευρωπαϊκού μεσοπρόθεσμου ομολόγου (ΕΜΤΝ) επταετούς διάρκειας προέβη την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντλήθηκε ποσό 1 δισ. ευρώ από την έκδοση χρέους, με ετήσιο επιτόκιο 3,75% και ετήσια απόδοση 3.8%.

Η ημερομηνία εκτέλεσης της συναλλαγής ήταν η 19η Ιουλίου με έναρξη ισχύος του ομολόγου από τις 26 Ιουλίου 2016 και με ημερομηνία λήξης 26 Ιουλίου 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συναλλαγή εμπίπτει στο πλαίσιο του ετήσιου χρηματοδοτικού προγράμματος για το 2016, όπως αυτό εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών δυνάμει των περί της Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους Νόμων και σύμφωνα με τη Μεσοπρόθεσμη Στρατηγική Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους της περιόδου 2016-2020.

Τον Οκτώβριο του 2015 η Κύπρος εξέδωσε δεκαετές ομόλογο με απόδοση 4,25%, εκμεταλλευόμενη τις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της από ξένους οίκους αξιολόγησης, όπως o Fitch.