Η ονομασία «τζιπ» χαρακτηρίζει μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων, αλλά μόνο μία μάρκα είναι η πραγματική Jeep, και όταν αναφερόμαστε σε ένα τέτοιο όχημα, το πραγματικό πρότυπο είναι το Willys MB, το σπαρτιάτικο εκτός δρόμου αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Willys Overland για λογαριασμό της αμερικάνικης κυβέρνησης κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συμφωνία κατασκευής του θρυλικού Jeep λοιπόν υπογράφτηκε στις 15 Ιουλίου του 1941 και όπως καταλαβαίνετε φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από τότε. Για να εορταστεί αυτή η επέτειος, η Jeep παρουσίασε ένα σύγχρονο Wrangler φόρο τιμής στο Willys MB –το οποίο θα παραμείνει μεν πρωτότυπο, αλλά είναι χάρμα ιδέσθαι!

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Jeep Wrangler 75th Salute, βασισμένο στο σημερινό Wrangler Sport, το οποίο είναι βέβαια βαμμένο στο «στρατιωτικό» χακί χρώμα και έχει μετατραπεί σε ανάλογα σπαρτιάτικη πολεμική έκδοση. Έχουν αφαιρεθεί οι μεσαίες κολώνες, οι πλαϊνές πόρτες, τα προσκέφαλα των καθισμάτων και οι προστατευτικές μπάρες, έχουν τοποθετηθεί σιδερένιες 16άρες ζάντες και έχουν τοποθετηθεί ρετρό δέστρες καπό, μεταλλικοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και υφασμάτινο πίσω κάθισμα.

Το Salute βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Τολέδο στο Οχάιο, εκεί όπου παράγονται τα Wrangler εδώ και δεκαετίες!

Facebook Comments