Η ελληνική πολιτεία αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσιώδη διαφορά μεταξύ του πρόσφυγα και του τουρίστα.
 
Κανείς αρμόδιος δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς στην ελληνική κοινωνία και σε ρεαλιστικούς όρους, το βασικό λόγο αλλαγής πλεύσης στη διαχείριση του μεταναστευτικού και πως αυτή υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας μας.
 
Επίσης κανείς αρμόδιος δεν έχει προβεί σε αποτίμηση των αρνητικών και των όποιων θετικών συνεπειών που έχουν προκληθεί από τη συγκεκριμένη αλλαγή πολιτικής.
 
Η συγκυβέρνηση ακολουθώντας πίστα την επικοινωνιακή τακτική της, ξαναστέλνει για ακόμα μια φορά την μπάλα στην εξέδρα, με σχόλια, δηλώσεις και επίσημες τοποθετήσεις που επαναπροσδιορίζουν τις βασικές αρχές της κοινής λογικής.
 
Σε στρατηγικούς όρους, η αλλαγή πολιτικής οδήγησε άμεσα σε αυτοεγκλωβισμό της χώρας σε αδρανή θέση, χωρίς τη δυνατότητα ανάληψης ουσιαστικής πρωτοβουλίας και φυσικά σε υψηλή εξάρτηση από τις ορέξεις και τις βλέψεις των γειτονικών χωρών και των Ευρωπαϊκών θεσμών.
 
Το μεταναστευτικό καθώς και η πρόχειρη, χωρίς μακροπρόθεσμο σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης του, αργά αλλά σταθερά μετατρέπει τουριστικούς προορισμούς σε προσφυγικούς προορισμούς, βιομηχανικές ζώνες και βιοτεχνικά πάρκα σε μέρη που δεν θα μπορούν πλέον να προσελκύσουν καμιά σοβαρή επιχείρηση και καμιά σοβαρή επένδυση.
 
Τέλος, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, προσβάλλουν και την εθνική τους υπερηφάνεια, η όπως αλλιώς ονομάζεται αυτό το ξεχωριστό συναίσθημα που νιώθει κάποιος για τη χώρα του, την πόλη του, το χωριό του και τη γειτονιά του.
 
Η μεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης, υπονομεύει σειρά από οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες στη χώρα μας, αποδυναμώνοντας ή και εξαλείφοντας ουσιώδη συγκριτικά πλεονεκτήματα τουριστικών και βιοτεχνικών περιοχών.
 
Αδύναμη να αποδράσει η συγκυβέρνηση,  από δογματισμούς και ιδεοληψίες  αφήνει για ακόμη μια φορά εκτός πολιτικής ατζέντας και φυσικά στην τύχη τους, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την προσέλκυση επενδύσεων, τον τουρισμό, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.
 

Facebook Comments