Γ. Κυρίτσης: Αλληλεγγύη και δίκαιη δίκη σε Σακκά-Σεϊσίδη - ΝΔ: Ο Κυρίτσης υιοθετεί απόψεις αναρχικών

Σταματάκου Σταματίνα

Γ. Κυρίτσης: Αλληλεγγύη και δίκαιη δίκη σε Σακκά-Σεϊσίδη - ΝΔ: Ο Κυρίτσης υιοθετεί απόψεις αναρχικών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

H ανάρτηση του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Κυρίτση κατά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη(«ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη») προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν είχε στηρίξει τους καταληψίες, όπως και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας μάλιστα την «κανονικοποίηση των καταλήψεων».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν "μαύρες πλερέζες" μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση.

«Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών -όπως ο ίδιος λέει- και επαναλαμβάνει: "Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη". Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, "η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν", ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.