Πριν από 11 χρόνια αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ μ΄ αυτό που λέγεται στην Ελλάδα κατ΄ευφημισμό “ιδιωτική”πρωτοβουλία. Και λέω κατ΄ευφημισμό γιατί ουσιαστικά είναι μια σχέση εξάρτησης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (αλλά αυτό ας το αναλύσουμε μια άλλη φορά). Μετά λοιπόν από αυτά τα 11 χρόνια έφτασα στο σημείο να πιστεύω σ΄αυτόν τον ανταγωνισμό”.

Σ΄όλα λοιπόν τα επαγγέλματα υπάρχει αυτό που φτιάχνει ο κάθε επαγγελματίας στο μυαλό του ώστε να κάνει την δουλειά του καλύτερη και όσο το δυνατον πιο επικερδή καθώς όλα μα όλα τα επαγγέλματα είναι ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΑ!!! – Με επίκεντρο πάντα τον πελάτη και προτεραιότητα πάντα τις επιθυμίες του
 
Όλα;;; όλα εκτός από ένα…τον Πολιτικό!!! Αυτό το επάγγελμα (και μη μου πει κάποιος ότι δεν είναι επάγγελμα) έχει μια άλλου είδους επαγγελματική “πίστη” που καθορίζεται χρονικά από τις εκάστοτε συνθήκες. Υπάρχει η π.κ εποχή (προ κοροϊδίας) η οποία συνήθως είναι η προεκλογική και συνήθως η αντιπολιτευτική και η μ.κ η οποία είναι η περίοδος που εκλεγήκαμε και άρα κατά το κοινώς λεγόμενο “δέσαμε το γαϊδαρο μας”.
 
Στην π.κ εποχή λοιπόν όλοι οι “πελάτες” είναι καλοδεχούμενοι να τους εξυπηρετήσουμε!!! ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!!! οι υποσχέσεις πάνε σύννεφο. Συνταξιούχοι, μισθωτοί,δημόσιοι, ιδιωτικοί, ιδιοκτήτες ακινήτων, gay, lesbian, φιλόζωοι, φιλοτελίστες, ο σύλλογος για τα δικαιώματα της λευκής φάλαινας, οι δανειολήπτες σε ιαπωνικό γιεν, τα παιδιά του Πειραιά, τα παιδιά απ΄την Πάτρα, τα παιδιά του Ζεβαιδεου, τα τρία παιδιά βολιότικα,ο σύλλογος για την καταπολέμηση της οδοντικής πλάκας είναι όλοι, μα όλοι καλοδεχούμενοι ως ψηφαλάκια!!! μπορούμε να υποσχεθούμε τα πάντα. Ότι δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις αλλά αντιθέτως θα δώσουμε και το κατιτίς μας,ότι η λευκή φάλαινα θα συνεχίσει να κολυμπάει περήφανη,ότι το ιαπωνικό γιεν θα πέσει ή θα ανέβει ανάλογα με το τι μας συμφέρει,ότι τα παιδιά του Ζεβεδαίου θα μάθουν ποιον έχουνε πατέρα και ότι θα καταργηθεί η οδοντική πλάκα μ΄ ένα νόμο κι ένα άρθρο. Αρκεί βέβαια να κάνουν το αυτονόητο!!!! να μας ψηφίσουν βρε κουτά!!!! τόσο απλά!!!κι όλα αυτά τα υποσχόμαστε βέβαια με μια μεγάλη δόση σιγουριάς, μπόλικα χαμόγελα και φιλικά χτυπήματα στην πλατούλα…
 
Και μετά λοιπόν περνάμε στην μ.κ εποχή… που όπως προείπαμε ο γαϊδαρος δέθηκε και όλα τ΄αλλα μπορούν απλά να περιμένουν…μισθοί,συντάξεις,φάλαινες,το γιεν όλα ΘΑ γίνουν…αργότερα..βέβαια τώρα πια υπάρχουν δυσκολίες γιατί η λευκή φάλαινα έχει ξεθωριάσει,το γιεν το επηρεάζουν οι ξένοι σιωνιστές τραπεζίτες και η οδοντική πλάκα δημιουργείται από μια ανώτερη δύναμη που δεν μπορούμε να ελέγξουμε..και τώρα πια βέβαια τα χαμόγελα έχουν τελειώσει,η σιγουριά έδωσε τη θέση της στην αβεβαιότητα και τα χτυπήματα στην πλάτη έχουν λιγοστέψει…κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ο κόσμος παραμένει πιστός για αρκετό καιρό προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,πιστεύοντας πως όλα ΘΑ γίνουν απλά τώρα ο Ερμής είναι ανάδρομος κι η Αφροδίτη στην παρθένο,ότι οι σιωνιστές παίζουν πρέφα με έπαθλο την Ελλάδα και άρα το γιεν ανεβαίνει εναντίον όλων των προεκλογικών προβλέψεων που το ήθελαν να πέφτει!!!!
 
Και είναι ο ίδιος κόσμος που δεν θα ξαναπατήσει στο μαγαζί μου αν δεν είναι τόσο ωραίος ο φρέντο ντεκαφεϊνέ με δυο ζαχαρίνες, λίγο έξτρα φρέσκο γάλα, σοκολάτα και τρια παγάκια ή αν η πωλήτρια στα υποδήματα ή τις τσάντες δεν χαμογελάει σαν διαφήμιση της κρεστ και αν ο κουλουράς μας δώσει κουλούρι με μονο 2.3 σουσαμάκια ανά τετρ.εκατοστό!!! γιατί όπως είπαμε η επαγγελματική πίστη όλων μας πρέπει να είναι ψηλά και οποιαδήποτε παρέκκλιση δεν συγχωρείτε ενώ οι πολιτικοί έχουν όλες τις δικαιολογίες με το μέρος τους, μπορούν να αλλάζουν 180 μοιρες τα λεγόμενά τους, να εξαπατούν και να κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα με μόνο πλεονέκτημα ότι η επαγγελματική τους πίστη είναι χαμηλά αλλά αποδεκτή πλέον ως προς την ποϊότητα της από το σοφό λαό!!!
 
Αν λοιπόν θα θέλαμε πραγματικά να αλλάξουμε τα πράγματα,πράγμα που αμφιβάλλω, θα είχαμε προβλέψει ως κράτος να κατέθεταν τα προγράμματα τους τα υποψήφια κόμματα στην Βουλή και σε περίπτωση εκλογής τους η μη εφαρμογή τους να οδηγούσε σε νέες εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως καταθέτεις μια δεσμευτική προσφορά για μια ανάθεση και οποιαδήποτε παρέκκλιση ακυρώνει το διαγωνισμό έτσι θα έπρεπε να ισχύει και με τα προεκλογικά προγράμματα που συνήθως μετά καταντάνε ανέκδοτο αλλά είπαμε.. ο φρέντο ντεκαφεϊνέ είναι πιο σημαντικός.
 
Και επειδή αυτό δεν πρόκειται ποτέ κανένας να το ψηφίσει ειδικά στην Ελλαδα ίσως θα έπρεπε να είμαστε πιο απαιτητικοί και η επαγγελματική πίστη των πολιτικών να είναι πιο ψηλά από του κακομοίρη του κουλουρά και του μπαρίστα…και ίσως έτσι να μάθουν και τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον έχουνε πατέρα….
 
ΥΓ:  Υπάρχουν βέβαια και αξιόλογοι πολιτικοί που έχουν προσφέρει και πολλές φορές αθόρυβα όπως και αθόρυβα συνήθως αποχωρούν από την πολιτική σκηνή μόλις διαπιστώνουν τον “επαγγελματισμό” των συναδέλφων τους συνήθως…

Facebook Comments