Πέντε αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο βόρειο Σινά από επιθέσεις ενόπλων στην πόλη Ελ Αρίς του βορείου Σινά, ενώ την ίδια ώρα τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στο Κάιρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι  αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Την ίδια ώρα ιατρικές πηγές δήλωσαν ότι συνολικά πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από επιθέσεις ενόπλων στην πόλη Ελ Αρίς του βορείου Σινά. Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους την ώρα που φρουρούσαν ένα κυβερνητικό κτίριο, ένα σημείο ελέγχου στο νότιο τμήμα της πόλης και το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι επιθέσεις αυτές ήταν συντονισμένες και έγιναν σε αντίδραση για την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό.

Facebook Comments