Περίπου τέσσερις ώρες μετά το άνοιγμα ο τζίρος κινείται σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, λίγο πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Επιφυλακτικότητα η οποία συνίσταται στα παζάρια της κυβέρνησης με την τρόικα, στο γεγονός ότι η δόση των 8,1 δις. ευρώ στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει δύο δόσεις, στο ποιος θα αποκτήσει το Τ.Τ., στην πεποίθηση ότι είναι νωρίς για το Χ.Α., όταν βοούν οι πέτρες στις Βρυξέλλες ότι έρχεται νέο κούρεμα του χρέους μετά τις Γερμανικές εκλογές τον Δεκέμβριο και γενικότερα στην ανησυχία ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.  Ο γενικός δείκτης κινείται ελαφρώς πάνω από τις 840 μονάδες.

Η Εθνική ανακάμπτει με κέρδη 6,35%, στα 2,35 ευρώ και όγκο 1,4 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη 2,20% για την Πειραιώς, η οποία, επίσης, μπαίνει στο παιχνίδι διεκδίκησης του Τ.Τ. και 2,12% η Alpha, στα 0,4340 ευρώ, επίπεδα τα οποία αποτελούν ισχυρή βάση στήριξης. Μεγάλες είναι οι απώλειες για την Eurobank άνω του 29%, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ρευστοποιήσεις εκ μέρους της Εθνικής.

Πάντως, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο Τ.Τ., με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης του θα το αποκτήσει πακέτο με την Proton. Από εκεί και πέρα κάποιες από τις μετοχές του 25άρη αντιδρούν στη σημερινή κίνηση, αλλά χωρίς ιδιαίτερο τζίρο και συναλλαγές. Κέρδη άνω του 3,55 για την ΤΕΝΕΡΓ, στα 2,96 ευρώ, άνω του 25 τα κέρδη για τον Μυτιληναίο, στα 4,55 ευρώ, πάνω από τα 6 ευρώ επιστρέφει η ΕΧΑΕ και στα 2,19 ευρώ η Ελλάκτωρ. Πωλήσεις στον ΟΠΑΠ, με τη μετοχή να υποχωρεί 1,71%, στα 6,34 ευρώ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το εξώδικο της κοινοπραξίας Emma Delta προς το ΤΑΙΠΕΔ για τα λαχεία και τη συνεργασία με την Ιντραλότ, η οποία, επίσης υποχωρεί, 1,29%, στο 1,53 ευρώ.

Κατά τα άλλα, σούπερ κέρδη βγαίνουν στις ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση το Λονδίνο, που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις 6.427 μονάδες. Ο Dax στην Φραγκφούρτη ενισχύεται πάνω από 2%, στις 7.984 μονάδες και ο Cac στο Παρίσι κατά 1,6%, στις 3.816 μονάδες. Οι ευρωπαϊκές αγορές δεν συμμερίζονται την απαισιοδοξία των ασιατικών και ποντάρουν στην επίλυση της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και στα αποτελέσματα της Alcoa.

 

ΧΣ

Facebook Comments