Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απαριθμεί μία σειρά από οφέλη που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση και ιδιδωτικοποίησή της.

Ειδικότερα, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,, κ. Χοακίν Αλμούνια, αναφερόμενος στα αναμενόμενα οφέλη, τονίζει ότι η επιτευχθείσα αναδιάρθρωση και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

– θα απαλλάξει την εταιρεία από το θέμα των κρατικών ενισχύσεων

– θα εξασφαλίσει την επιβίωση και ανάπτυξη της εταιρείας

– θα επαναφέρει τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους στο κέντρο του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού

– θα επιφέρει πρόσθετα σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, στο επιβατικό και εμπορικό κοινό

«Η έγκριση της έναρξης ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει νέο κεφάλαιο, όχι μόνο στην ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών, αλλά και στον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως πρόσθεσε, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον ίδιο τον σιδηρόδρομο, τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην προσπάθεια της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Σημειώνεται πως, το ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι έντονο και, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμοι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό είναι ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, αλλά και κρατικές εταιρείες από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, αλλά και δύο επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ.

Facebook Comments