Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη μοιάζει να ανακτά εν μέρει σφρίγος, αλλά αυτό «δεν αντανακλάται» προς το παρόν στη Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της, σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες που δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που πάντως γενικότερα καταδεικνύουν ότι η τάση όσον αφορά την ανάπτυξη είναι σταθεροποιητική ή επιβραδυνόμενη.

Στην ευρωζώνη, η αναπτυξιακή προοπτική εμφανίζεται βελτιωμένη στην Ιταλία, ενώ στη Γερμανία επανέρχεται στα επίπεδα της τάσης, αναφέρει ο διεθνής οικονομικός οργανισμός.

Στο σύνολο των κρατών του ΟΟΣΑ, στον οποίο ανήκουν οι 34 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, η ανάπτυξη μοιάζει να ανακτά ορισμένη ορμή, σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες αυτούς, που είναι σχεδιασμένοι ώστε να προβλέπουν τα σημεία καμπής σε σχέση με τις τάσεις της οικονομικής δραστηριότητας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία, οι δείκτες συνεχίζουν να καταδεικνύουν μια σταθεροποίηση της ανάπτυξης, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ για τις επιδόσεις των ανεπτυγμένων οικονομιών. Η κατάσταση στη Βρετανία επανέρχεται στη σωστή κατεύθυνση, αν και η χώρα αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας των δημοσιονομικών περικοπών, ενώ το ίδιο συμβαίνει στον Καναδά, κατά τον Οργανισμό.

Μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες δεν είναι μέλη του ΟΟΣΑ, η Κίνα αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη κοντά στον ρυθμό της τάσης, ενώ στη Βραζιλία, αναμένεται η ανάπτυξη να επιταχυνθεί. Στην Ινδία, όπου η καταγραφόμενη δραστηριότητα ήταν κατώτερη της τάσης, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις βελτίωσης, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, ενώ αντιθέτως στη Ρωσία η ανάπτυξη μοιάζει να οδεύει προς επιβράδυνση

Facebook Comments