Πωλήσεις στο USD – “Πετάει” ο DAX και τα commodity currencies

FXCM

Πωλήσεις στο USD – “Πετάει” ο DAX και τα commodity currencies, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ήρεμη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να πιέζουν το USD και να στέλνουν μήνυμα με τη στήριξη στο EUR παρά τη μειωμένη βιομηχανική παραγωγή, που αντικατοπτρίζεται και απο την άνοδο του DAX.

Η πτώση του Νikkei κατά 1.4% έφερε τις πρώτες πιέσεις στο USD, με τη συνέχεια να δίνεται στις αγορές των commodity currencies. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η άνοδος +1.29% του NZD/USD και +0.68% του AUD/USD.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Dow Jones και DAX ενισχύονται κατά 0.70% και 2.48% αντίστοιχα, δείχνοντας ότι τα ιστορικά υψηλά δεν είναι μακριά. Ο Dow Jones επιστρέφει καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου στην Αμερική.

Ο χρυσός επιχειρεί να διορθώσει (+1.75%), την ώρα που το πετρέλαιο βρίσκει πιέσεις (-0.68%). Όλα τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στην ανακοίνωση των πρακτικών της FED την Τετάρτη, που λογικά θα είναι θετικά για το USD.