Το δολάριο χάνει έδαφος για δεύτερη μέρα – νέα άνοδος για τους δείκτες

FXCM

Το δολάριο χάνει έδαφος για δεύτερη μέρα – νέα άνοδος για τους δείκτες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και αυτό δίνει χώρο στα υπόλοιπα νομίσματα, να αναζητήσουν υψηλότερα επίπεδα. Για την ώρα, σχεδόν όλες οι ισοτιμίες έχουν αντιδράσει ανοδικά από τις σημαντικότερες στηρίξεις τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το πρωί, ο πληθωρισμός στην Κίνα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς ανακοινώθηκε στο 2,7% έναντι εκτιμήσεων για 2,5% και αυτό είναι ένα πρόβλημα που η κινεζικές αρχές θα πρέπει να διευθετήσουν, πιθανόν με τη μείωση της ρευστότητας.

Όσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, υπήρξε μια ακόμα ανοδική συνεδρίαση και πλέον είναι αρκετά πιθανό να δούμε τη μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση να ανατρέπεται. Στην άνοδο των αμερικανικών δεικτών, βοήθησαν και τα κέρδη της Alcoa, η οποία άνοιξε το χορό για τα εταιρικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.

Όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας, η σημαντικότερη ανακοίνωση είναι η μεταποιητική παραγωγή για την Αγγλία.