Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο, που ξεκίνησε την Παρασκευή, τίμησε τον – βραβευμένο δύο φορές με Όσκαρ – Αμερικανό ηθοποιό και κινηματογραφικό παραγωγό Robert De Niro για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο.

«Μας τιμά που ο πρώτος αποδέκτης της Τιμητικής Καρδιάς του Σαράγεβο – Βραβείο Συνολικής Προσφοράς είναι ο Robert De Niro» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης Μίρσαντ Πουρίβατρα.

Ο De Niro θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ την ψηφιακά επεξεργασμένη ταινία «Ο Ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορσέζε, στην οποία πρωταγωνίστησε πριν από 40 χρόνια.

Στο Σαράγεβο θα τιμηθεί για τη συμβολή του στην τέχνη του κινηματογράφου και ο Βρετανός σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς, ο οποίος θα παρουσιάσει την τελευταία ταινία του, με τίτλο «Florence» και πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ.

Η υψηλότερη τιμητική διάκριση, η «Καρδιά του Σαράγεβο», θα απονεμηθεί από διεθνή επιτροπή, πρόεδρος της οποίας φέτος είναι ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Ελία Σουλεϊμάν.

Στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 θεατές, θα προβληθούν 222 ταινίες από 61 χώρες.

Facebook Comments