Νέα εκρηκτική άνοδος για το πετρέλαιο – Προς νέα ιστορικά υψηλά οι μετοχές

FXCM

Νέα εκρηκτική άνοδος για το πετρέλαιο – Προς νέα ιστορικά υψηλά οι μετοχές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους traders καθώς ξεκίνησε με πτώση του δολαρίου, αλλά λίγο πριν από το άνοιγμα της Wall Street, οι επενδυτές τοποθετήθηκαν και πάλι μαζικά στο αμερικανικό νόμισμα, ανατρέποντας την πρωινή εικόνα.

Αντοχές επέδειξαν τα commodity currencies τα οποία δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την άνοδο του δολαρίου αλλά αντιθέτως έδειξαν να αναζητούν υψηλότερα επίπεδα. Αυτό που θεωρούμε κρίσιμο είναι ότι με τις αγορές να βρίσκονται σε μια φάση πολύ αυξημένων διακυμάνσεων, θα πρέπει να επανεξετάσουμε ορισμένες συσχετίσεις.

Μια από αυτές είναι αυτή του πετρελαίου με το Dow Jones, που απεικονίζεται στο παρακάτω γράφημα. Μετά από αρκετό καιρό απόκλισης, έχει υπάρξει νέα θετική συσχέτιση με το πετρέλαιο να έχει διασπάσει σημαντικές αντιστάσεις. Η εκτίμησή μας λοιπόν, είναι ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε νέα ιστορικά υψηλά για το Dow Jones και σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα εταιρικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.